Boxkleed 75×95 of kleiner, wat is geschikt voor jouw baby?

admin 0

Ben je opzoek naar het perfecte boxkleed? Het is van belang dat jouw baby een lekker kleedje heeft waar hij/zij comfortabel op kan spelen, slapen en liggen. Het zorgt er namelijk voor comfort. Niet alleen voor in de box maar bijvoorbeeld ook voor op de bank of onder de babygym! Wat is het perfecte formaat voor jouw kindje? De keuze is reuze, een boxkleed 75×95, 80×100, noem maar op. Wij zetten een aantal formaten voor jou op een rijtje. 

Waarom is een boxkleed essentieel?

Deze kleden zijn heel dik en gevoerd aan beide kanten. Wanneer jouw baby beweeglijker wordt is het goed om een zachte ondergrond te creëren zodat er geen armpjes of hoofdjes hoeven te worden bezeerd. Zorg dus voor een comfortabele en veilige omgeving. Het boxkleed is op meerdere manieren te gebruiken, niet alleen voor in de box. Maar ook voor op grond, of op de bank wanneer je samen met je kindje wil gaan spelen. Handig en comfortabel dus! Maar de vraag luidt nog steeds: boxkleed 75×95, groter, of kleiner? 

Boxkleed 75×95 of een ander soort?

Er zijn veel verschillende varianten te verkrijgen in allerlei vormen en maten en zijn niet universeel. Koop dus altijd eerst de box en daarna pas het kleed. Denk aan de rechthoekige, ronde en vierkante kleden. Kijk eerst naar de grootte van je box en de ruimte die je hebt in huis. Maar ook naar de behoeften van jouw baby. Ook bestaan er multifunctionele kleden met activiteiten zoals zintuiglijke ontdekking speeltjes. Hiermee worden de motorische vaardigheden gestimuleerd. Of hangende boxkleden die je aan vier punten kunt opspannen. Zo kan je baby lekker relaxen, het stimuleert de vrije bewegingsontwikkeling en is goed voor de wervels.

Boxkleed 75×95 en andere afmetingen

Zorg eerst dat je de box opmeet. Tip: tel hier een aantal centimeter bij op wanneer je meer ruimte wil creëren in de box. Een te groot boxkleed is onhandig maar ook een te klein kleed is inefficiënt, deze kan namelijk gaan schuiven en dat is onprettig voor jouw baby. Het meest gebruikte formaat is het rechthoekige boxkleed 75×95. Veel boxen zijn rechthoekig en deze afmeting past er precies goed in! Wanneer je een grote rechthoekig boxkleed wil, kom je al snel uit op 100×80. Bij een vierkant formaat is dit 100×100. Ronde kleden hebben een doorsnede van 90 cm of 95 cm. Heb jij niet één baby maar een tweeling? Dan heb je uiteraard ook een grotere box en ga je al snel naar het formaat 122×72. 

Wat zijn de kosten? 

De prijzen zijn aardig uiteenlopend omdat er zoveel verschillende soorten, maten en merken beschikbaar zijn. Je kunt denken aan een boxkleed 75×95 van €15,00 maar er zijn ook boxkleden die bijna €100,- kosten. Het betekent niet altijd dat de duurdere kleden van de beste kwaliteit zijn, goedkopere varianten kunnen ook meer dan prima zijn. Kijk vooral naar de behoeften van jou en je baby. Heb je het juiste formaat, soort en kleurtje gevonden? Dan komt het helemaal goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *