Is een white noise apparaat nu echt zo handig?

admin 0

White noise apparaatjes zijn vandaag de dag reuze populair. Ze zijn tegenwoordig dan ook te verkrijgen in verschillende merken en uitvoeringen. Ondanks dat ze zo populair zijn, weet nog niet iedereen precies wat de apparaatjes doen en of ze nu echt wel zo handig zijn in het gebruik. Voor de mensen die willen weten wat een white noise apparaat nu precies is en of er ook nadelen zijn te vinden zal dit artikel een uitkomst zijn.

Wat een white noise apparaat doet

Een white noise apparaat maakt een witte ruis geluid. Dit is ongeveer hetzelfde geluid wat je kunt horen wanneer er een echogemaakt wordt bij een zwangere vrouw. Het komt dan ook sterk overeen met het geluid in de baarmoeder.

Er zijn echter ook white noise apparaten welke verschillende geluiden beschikbaar hebben. Deze geluiden hebben echter allemaal iets met elkaar gemeen. Ze zijn contant en monotoon. Hierbij kun je denken aan geluiden zoals kabelend water, de stofzuiger of het geluid van een ventilator.

Waarvoor is een white noise apparaat handig?

Door het monotone geluid zal een baby een stuk beter kunnen slapen. Waarbij zowel het in slaap komen als het doorslapen gemakkelijker zal gaan. Dit komt onder andere doordat het geluid van de baarmoeder als veilig wordt beschouwd. Maar ook omdat het geluid ervoor zorgt dat omgevingsgeluiden minder hinderlijk zijn. Ze zullen namelijk minder hard binnenkomen als er al geluid is. Denk er maar eens aan hoe je dingen in de nacht veel beter hoort, dan overdag wanner er meer omgevingsgeluiden zijn.

Zijn er ook nadelen te vinden aan white noise machines?

In de praktijk zijn er veel mensen goed te spreken over de white noise apparaten. Echter zijn er ook mensen die zeggen dat je beter geen gebruik kunt maken van zo’n apparaat. Hierbij wordt er aangegeven dat het volgens hun ook zo zou kunnen zijn dat een baby afhankelijk wordt van een white noise machine. Door het apparaatje vaak te gebruiken zou de baby volgens hun op den duur niet meer zonder het geluid kunnen.

Verschillende varianten verkrijgbaar

Door het succes zijn er verschillende varianten white noise apparaatjes verkrijgbaar vandaag de dag. Er zijn dan ook vele verschillende modellen, waarbij je de keuze hebt uit verschillende geluiden, maar ook die er uitzien als een knuffelbeest met een nachtlampje op zijn buik. Hierdoor kan het lastig zijn om een keuze te maken bij de aanschaf ervan. Het kan dan ook handig zijn om eerst verschillende reviews te lezen en filmpjes te bekijken. Zodat je precies het model zult bestellen die bij jou past. Vooral de modellen met meerdere geluidopties zijn handig. Doordat deze ook later gebruikt kunnen worden door volwassenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *